söndag 26 juni 2011

Ett nattligt samhälls poem...




¨Dom sitter runt bordet
¨Röken ligger tung runt kristallkronorna i taket
glasen är halvfulla och ögonen är rödsprängda
svetten glimmar i skenet av dom levande ljusen och deras andning är spänd

Dessa män o kvinnor med makten över liv och död , skörd och bröd
Dessa varelser av kött o blod som i blodslinjer o 100 tals år styrt och verkat

Dessa kroppar och hjärtan bultar på sista versen
Deras blickar är flackande och ingen ser den andres sorg

Deras dröm o guld o glam
Deras önskan om att en gång få bli hyllade som hjältar
Deras dröm om att få pryda löp och historieböcker

Deras dröm, deras plan, deras idé allt var en lögn

De kan inte längre förneka
glasens innehåll kan inte längre bedöva deras ångest över misslyckandet

askan i dom vackra silver askkopparna visar på deras uppgivenhet och ömka
deras sinnen kan inte längre stillas av njutningen dom en gång upplevde av rusdrycken o cigarrerna

deras tid är räknad

våra bröder o systrar bankar snart på deras portar
våra bröder och systrar har nu förstått att deras dröm,,som våra systrar och bröder trodde var en verklighet,dessa män och kvinnor.. deras dröm var en lek och en jakt efter att få bli älskade... dessa män och kvinnor innanför maktens murar...

nu har drömmen krossats av verklighetens mjuka smekningar
det arga barnet inom maktens riddare har fallit för den mjuka vägen

snart kan dom inte längre hålla tillbaka sina tårar

deras tid i maktens borg är räknad

den verkliga makten har funnit dom och synat dom snart är dom oxå fria från sin plåga ,, ty vi bröder o systrar går i ödmjukhetens och förlåtelsens namn .

våra systrar och bröder vi finns här för er och vi står stolt vid er sida och låter rättvisan tränga igenom och frigöra oss från plågan. Life is forever !

*aldrig mer ska någon behöva bära bördan av en annan mans Lättja
*aldrig mer ska någon behöva somna gråtande på grund av en annans Girighet
*aldrig mer ska någon man eller kvinna behöva försumma sin kära och nära för att nära någon annans Frosseri
*aldrig mer ska någon behöva slita ut sina kroppar på grunda av någon annans Vällust
*aldrig mer ska någon låta sin rygg piskas på grund av någon annans Vrede
*aldrig mer ska någon behöva kuvas för någon annans Avund
*aldrig mer ska en människa behöva krypa för en annans Högmod

Du min vän är fri du är fri att handla och agera , dina galler framför dig är en illusion. Du är fri och har alltid varit det och kommer alltid vara det. Du föddes fri och kommer gå vidare fri.

"there is no way to peace , peace is the way. " Gandi

söndag 19 juni 2011

Att lära sig meditation är viktigt för den spirituella utvecklingen samt att det kan bidra med positiva resultat för den fysiska och psykiska hälsan. Självkännedom kommer att påskynda den andliga tillväxten och främja en starkare kropp och själ.

Meditation är övning i att finna sitt inre medvetenhet. Under vardagen går kroppen igenom många upplevelser, tankar och handlingar som täcker över vår innersta medvetenhet. Genom meditation kan vi lyfta fram ett tillstånd av stillhet där alla våra sinnen är i balans och harmoni. Detta är också en källa till många högre förmågor i oss som ofta ligger obemärkt och outvecklad. Genom meditation är det möjligt att skapa större medvetenhet och förståelse för den sanna naturen av oss själva och vår omgivning. Målet med meditation är att odla ett tillstånd av ökad medveten som är ansluten till en större andlig o männsklig verklighet.

Man brukar ju tala om att vi är andliga varelser i en männsklig upplevelse , detta kan man på olika sätt hitta linjer dragna mot , en av dom tydligare linjerna är den ständigt skapande processen av nya celler i vår männskliga kropp . Ett ögas celler är helt förnyade efter endast 2 dygn och efter 7 år så är hela vår kropp "ny" . Detta gör att du måste ställa dig själv frågan:
Vem är jag ? och Vad är jag ?

Ditt Jag som upplever denna värld och stunden som du nu finner dig i, läsande min blogg är inte endast en vacker och helt makalöst magisk "klump" som kan skapa fantastiska och så även hemska ting i vår gemensamma värld... om du skulle ha ditt fulla Jag placerat i din hjärna skulle du uppleva död och återfödelse varje andetag och sekund.
Ditt Jag som upplever upplevelsen av att uppleva det du just nu upplever är beläget någon helt annanstans...eller ?

Genom meditativa övningar med dina sinnen så tränar du din förmåga att fokusera på livet så som det lever , så som du upplever din värld nu är exakt så som du lever ditt liv. Ditt liv är inte en hållplats någonstans i universum där du sitter och läser tidningsartikel efter tidningsartikel om hur verkligheten ser ut. Det är bara ett sätt att mata din hjärna med information som den sen kan skapa en illusion av en verkligheten.

När du mediterar så upplever du verkligheten så verklig och så full av möjligheter ,,oändligt med möjligheter uppdagas framför dig ,, känslor tar form och efter dessa känslor formas tankar som kan skapa en "verklighet" åt dig. . här tar du ett andetag och släpper ut stilla andetag och nya insikter och tankemönster skapas i blixtens hastighet. Här finns risk för att din senaste upplevelse i ditt tidigare andetag har kanske skapat en känsla av rädsla i dig,, denna känsla ska du vara lite vaksam på och testa att placera ditt t.ex en inre bild i ditt sinne som du vet symboliserar ro och harmoni och glädje ,, känn efter om rädslan med dess fysiska reaktioner finns kvar... gör om detta tills du känner att din första känsla har avtagit..självklart är det nu möjligt att andra typer av känslor infinner sig i dig och du bör öva dig i att neutralisera så många som möjligt.
Vad kan inte vara härligare än att vara fullt ut närvarande här och nu och ha möjligheten att få uppleva direkt glädje och harmoni i samklang med det som existerar här och nu . Att smaka av ett gott Te eller en god choklad eller en kyss från någon du älskar här och nu direkt kan ju bara vara en helt oändligt mycket härligare upplevelse än att försöka återskapa den med tankar om det. Välkommna dig till här och nu och börja andas medvetet tillsammans med det som " ever will be , the present moment" .

På detta sätt kan du skapa en process inom dig som "städar" upp ditt energifält och efter en stund kommer din kropp och dina sinnen att kännas lättare. Och innan du märkt av det så kommer du infinna dig i en verklighet som nästintill konstant är i harmoni och glädje. Eller medvetet lidande, ty ett att vara medveten i ett lidande är en mycket fördelaktig förutsättning för att ta dig ur och vända ett lidande till något som blir för dig åter positivt.


tack för att du åter igen tog dig tid att läsa .

Mvh Ronny Wulf


(bilden är tagen vid Alestenar utanför Ystad för några veckor sedan)